Nyhet! Vi tilbyr nå innsetting av hormonfri Ballerine spiral!

Vi kan nå tilby innsetting av en ny type hormofri spiral, kalt Ballerine. Det er den første og eneste tredimensjonale sfæriske spiralen som tilpasser seg livmoren.

Størrelsen og formen er annerledes enn tradisjonelle T-formede spiraler. Ballerine er laget av blant annet kobberkuler som ser ut som en ring av kobberperler. Den er fleksibel og former seg etter livmoren.

Ballerine fungerer på samme måte som tradisjonelle kobberspiraler:

  • beskytter mot graviditet med 99 % sikkerhet i 5 år fra den er satt inn.
  • forebygger graviditet uten bruk av hormoner. Prevensjonseffekten skyldes hovedsakelig kobberet. Sæd som kommer i kontakt med kobber blir ødelagt. Den kan derfor ikke befrukte egg. Skulle et egg bli befruktet vil det ikke feste seg til slimhinnen. Spiralen irriterer slimhinnen slik at den støtes ut som en menstruasjon. Med kobberspiral går eggløsning som normalt, slimhinnen i livmoren blir ikke tynn og det danner seg ikke en slimpropp ved inngangen til livmoren som ved hormonell prevensjon.
  • sett inn og glem-metode da det ikke er avhengig av at kvinnen må følge en viss rutine for å oppnå prevensjon.

Spiralen passer for kvinner i alle aldre, også for de som ikke har født. Ballerine spiral er bare halvparten så stor som tradisjonelle T-formede spiraler og har samtidig det tynneste innføringsrøret på markedet.

Spiralen plasseres i livmoren av jordmor hos oss. Vi har Ballerine spiral i salg på klinikken, så det er ikke nødvendig å skaffe den på forhånd. Den kan også kjøpes på nett.

Les mer om kobberspiral på denne siden.

Ønsker du mer informasjon og har flere spørsmål om bruk av prevensjon vil vår jordmor veilede deg. Bestill time hos jordmor her!

 

Under kan du se en video fra opplæringen vi har gjennomgått for innsetting av spiralen. Den viser hvordan Ballerine spiral legges inn i livmoren: