Trenger jeg å gå på fødselsforberedende kurs?

 

Fødselsforberedende kurs
Bilde av fotograf Anne Lene Skotterud

Ja absolutt!

Å gå på fødselsforberedende kurs er en fin måte å forberede seg til fødselen. Selv om det å føde barn er noe kvinnekroppen kan og hele svangerskapet er en forberedelse til fødsel og tiden etterpå, er det lurt å få kunnskap om selve fødselen. I dag finnes det mye informasjon på nettet og i bøker og du som venter barn har kanskje lest deg godt opp? Det som er utfordrende med en del av det som finnes av informasjon, spesielt på nettet, er at innholdet ikke nødvendigvis er kvalitetssikret. Det er heller ikke like lett å sette det du leser inn i riktig sammenheng. Så i stedet for å spørre Dr Google om tips til fødsel kan du spørre en erfaren jordmor direkte ved å gå på kurs! Å vite litt om hva du kan forvente når du er i fødsel gjør at du føler deg tryggere og det er viktig når du skal føde. 

Hva lærer dere om på kurset? 

På kurset vil du få tips hvordan du fysisk og mentalt kan forberede deg til fødsel. Du får i hovedsak høre om den normale fødselsprosessen men også hva som skjer dersom den avviker fra det normale. Vi snakker om når du skal ta kontakt med sykehuset. Hva gjør du når vannet går for eksempel? Eller hva skjer når du legges inn? Du får vite om fødselens ulike faser og hva som finnes av smertelindring. I tillegg går vi gjennom ulike hjelpemidler som finnes på en fødeavdeling og hva som skjer den første tiden etter barnet er født.  

Hvem er kurset for?

Alle kan delta på kurs, men vi oppmuntrer særlig deg som venter ditt første barn å gå på kurs sammen med din ledsager. Ledsageren trenger også å vite hva som skjer under en fødsel og få tips til hvordan han eller hun kan støtte og motivere deg. Vi anbefaler å gå på kurs mellom graviditetsuke 30 og 36.  

Hvem holder kurset?

Alle kursholderne som holder kurs for Oslo jordmor og ultralydklinikk er erfarne jordmødre som har jobbet lenge på fødeavdelingen. Det er maks 18 deltagere tilstede på kurset og det gjør at vi kan få til en trygg ramme med rom for spørsmål fra dere som er med. Vi oppmuntrer til mange spørsmål og det du lurer på er det sikker flere som også vil vite.

 

Bestill fødselsforberedende kurs her! 

 

Velkommen til kurs med Oslo jordmor og ultralydklinikk på Ullevål pasienthotell!